Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Όχι στην κατάργηση του δημοτικού σχολείου αποφάσισαν οι κάτοικοι του Στειρίου


Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 7:30 μ.μ. στο δημοτικό σχολείο Στειρίου έγινε συγκέντρωση- λαϊκή συνέλευση  των κατοίκων του δήμου ΔΑΑ ύστερα από πρόσκληση της  τοπικής ενότητας και των φορέων του Στειρίου με θέμα :
την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του δημοτικού σχολείου Στειρίου και στη συγχώνευσή  με το Δημοτικό Σχολείο του Διστόμου..
Μετά τη εισήγηση του  προέδρου του Στειρίου κ. Γεωργίου Χήνα  και την ενημέρωση των μέχρι τώρα  ενεργειών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διστόμου –Αράχωβας-Αντίκυρας εκ μέρους του δημάρχου Ιωάννη Πατσαντάρα και των θέσεων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι μίλησαν για την αναγκαιότητα ύπαρξης του δημοτικού σχολείου, ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων πάνω στο φλέγον ζήτημα και κατέληξαν στα εξής:
1) Διαφωνούμε με το κλείσιμο του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ του Στειρίου.                   
2) Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας και δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του 4/θεσιου Δημοτικού σχολείου Στειρίου                                              
 3) Απαιτούμε 6/θεσιο σχολείο λόγω της δυναμικής του Στειρίου.                             
 4) Διεκδικούμε ποιοτική αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Στειρίου, με ανάλογη μετακίνηση δασκάλων και όχι  ανηλίκων μικρών μαθητών.                                      
5) Προστατεύουμε τον τόπο μας γιατί πιστεύουμε ότι το κλείσιμο του ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ θα σπάσει τον κοινωνικό ιστό του Στειρίου
6) Πιστεύουμε ότι το κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου Στειρίου δεν έχει καμιά οικονομική ή πολιτική βάση και είναι αμιγώς  αντιπαιδαγωγική.
Συστάθηκε επιτροπή από όλους τους φορείς και εξουσιοδοτήθηκε  για άμεση παρέμβαση και ενημέρωση:
·        Στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας
·        Στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης
·        Στον Περιφερειάρχη και στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας
·        Στους Βουλευτές Βοιωτίας
·        Στην υπουργό παιδείας  και δια βίου μάθησης
·        Στον πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας.